Tag Archives: proeski

Неизвесно одржувањето на концертот за Тоше

Се уште не се знае дали следната година ќе се одржи традиционалниот, меморијален концерт кој на 25 јануари се одржува во чест на мегаѕвездата Тоше Проески. Пишува Вест.

______________________________________________________________________________________________________

3 нови песни на Тоше – Видео

Три нови песни на нашата музичка легенда Тоше Проески треба да бидат објавени на 25 јануари, на роденденот на Тоше – ќе наполнеше 32 години доколку останеше со нас.

______________________________________________________________________________________________________

СЕЌАВАЊЕ – Продолжи Тоше да пееш, на небото, придружуван од ангелите

16 октомври 2007 – утро – прав пат како пушка, на места малку магловит, 6 часот и 30 минути, се разденува – почнува да се раѓа новиот ден. Последен ден за една од најголемите балкански ѕвезди. Последен ден за човекот коj сите не потсети како е да се биде ЧОВЕК.

______________________________________________________________________________________________________

Мозаик со ликот на Тоше ќе се открие во центарот на Прилеп (Фото)

По повод пет години од загинувањето на Тоше Проески, утре напладне во центарот на Прилеп, до Домот на културата „Марко Цепенков“, ќе биде откриен мозаик со ликот на Тоше.

______________________________________________________________________________________________________

Вечерва ќе светне небото во чест на ТОШЕ – плоштад Македонија

5-ти октомври, датум кој ни остана како аманет од Тоше, датум кој во себе носи толку спомени, енергија, љубов и едно ѕвездено небо…“Биди и ти дел од ѕвезденото небо на Тоше”

______________________________________________________________________________________________________

Времето кога ангел чекореше на земјата – Тоше – неговите фанови не дозволуваат да избледи споменот на него

5 години го чуваат споменот за Тоше не даваат никој да го заборави времето кога еден ангел чекореше на земјата. Десетина млади луѓе се главните координатори на фан групата која го одржува споменот за Тоше. Велат се трудиме да се носиме со големината на неговото име.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1