Tag Archives: programa

Северна Кореа и се закани на Америка дека ќе го зголеми нуклеарниот арсенал

Северна Кореа денеска се закани дека ќе го зголеми и модернизира нуклеарниот арсенал „до незамисливи граници“, доколку САД не ја промени политиката кон оваа комунистичка земја.

______________________________________________________________________________________________________

Свечено отворање на 52-то издание на Фестивалот “Охридско лето“

Со театарскиот ораториум „Ромео и Јулија“, музичко-сценски спектакл во чија реализација ќе бидат вклучени повеќе од двеста македонски и интернационални уметници од сите жанрови, вечерва на Античкиот театар во Охрид ќе биде подигната завесата на 52-то по ред издание на фестивалот „Охридско лето“, најголемата музичко-сценска манифестација во земјата.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1