Tag Archives: prorostvo

На Маите им дојде преку глава – не лажете народ нема крај на светот

Маите во Гватемала ја обвинија владата и туристичките организации за ширењето на митот за крајот на светот и обидот од тоа да направат пари.

______________________________________________________________________________________________________

Пророштво на Маите – три месеци до крај на светот?

Останало уште точно три месеци до прочуениот 21 декември 2012 година – датата за катаклизма, на која завршува календарот на Маите, а кои по некои размислувања претставува крај на светот. Сепак, премногу наивно е да се верува дека апокалипсата ќе се случи за некои 90 дена.

______________________________________________________________________________________________________

ПРОРОШТВО: Знаци што навестуваат крај на светот

Библијата ни дава многу примери за знаци, што не предупредуваат за доаѓањето на крај на светот. Шест такви знаци дал Исус, две карактеристики од страна на Павле, и 11 други појави од пророците, кои ќе се случат пред и по нашата ера.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1