Tag Archives: sali

Што останува по Олимпијадата?

Олимписките игри веќе одамна не го означуваат само спортското натпреварување. Градовите или религиите, во кои истите се одржуваат, често донеле и социјални и господарски бенефит. Но, понекогаш по Олимпијадата не останува нешто позначително.

______________________________________________________________________________________________________

Бериша тврди – Балканот е ксенофобичен и антиалбански настроен

Премиерот на Албанија Сали Бериша  на конференцијата во Тирана со наслов „Соседите на Албанија“ во својот воведен говор изјави „соседите имаат ксенофобична и антиалбанска доктрина и мора да се ослободат од неа за заедно да се интегрирање на регионот во ЕУ”.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1