Tag Archives: sekjer

ШЕЌЕРОТ го разорува организмот, го предизвикува и храни ракот! ВИДЕО

Шеќерот и пченкарниот сируп, со високо количество на фруктоза (HFCS), не се наоѓаат само во безалкохолните пијалаци, колачи и слатки, Исто така се „скриени“ во повеќето од храната што се обработува, на пример зачини и сосови.

______________________________________________________________________________________________________

Дегустатор на чоколадо си дал отказ – добил зголемен шеќер

Ангус Кенеди бил најпознатиот британски дегустатор на чоколадо, а работата си ја вршел во удобна канцеларија во неговиот дом во Мејдстоун и за таа работа добивал плата од околу 3.000 евра.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1