Tag Archives: сообраќај

Загадениот воздух предизвикува губење на меморијата и мозочен удар

Едно истражување објавено во Архивите на Интерната Медицина открива зголемен ризик од мозочен удар во споредба на „умерен“ со „добар“ квалитет на воздухот кај жителите во областа Бостон, особено кога загадувањето е поврзано со зголемениот сообраќај.

______________________________________________________________________________________________________

Како се вози низ Македонија денес

Сообраќајот на сите магистрални и регионални патни правци се одвива по суви и чисти коловози.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1