Tag Archives: split

Саудискиот принц го напушти Сплит затоа што немал приватна плажа

Абдул Азиз Фаваз ал Сауд, член на кралското семејство на Саудиска Арабија го напушти Сплит по само два дена одмор во Radisson Blu хотелот затоа што хотелот не можел да му обезбеди приватна плажа, објави Дојче Веле.

______________________________________________________________________________________________________

Драма во Сплит: Автомобил заврши во море

Еве што се случува кога ќе заборавите да ја кренете рачната на својот автомобил при крајбрежјето на улиците во Сплит. За среќа во овој случај немало никој во автомобилот, соопштуваат од полицските служби.

______________________________________________________________________________________________________

ЕУ ќе се подели на северна и јужна?

Повеќето граѓани на европската унија сметаат дека евро зоната веројанто ќе се распадне, а Европа ќе се подели на северна и јужна.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1