ЕУ ќе се подели на северна и јужна?


Повеќето граѓани на европската унија сметаат дека евро зоната веројанто ќе се распадне, а Европа ќе се подели на северна и јужна.
Во ова веруваат дури 67 насто Французи, 70 насто Германци и 75 насто Шпанци.

Европјаните веќе не ја поддржуваат ниту помошта за Грција. Поддршката од Французите е за 12 отсто помала отколку во јуни лани, сега е 47 насто, во Германија е 36, во Шпанија 54 и Италија 64 насто.

Сепак големите држави како Франција, Германија, Италија и Шпанија сметаат дека е добро што се членки на Европската унија и покрај кризата. Најмногу поддршка за Европа има во Шпанија 74 насто, граѓаните на Шпанија најмногу ја поддржуваат и идејата за воведувањето на европски данок на трансакции. 60 отсто Шпанци се за. Најголема поддршка за данокот сепак доаѓа од Германија 79 отсто.

Tags: , , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1