Tag Archives: тесла

За музеjот на Тесла за неколку дена се собраа 700.000 долари!

Неодамна почнатата кампања “Да се изгради веќе еднаш музејот за Тесла”, за само неколку дена собера над 700.000 долари за реконструкција и реновирање на музејот во Њујорк, каде што работел генијот од Смиљане.

______________________________________________________________________________________________________

Фондација од Филаделфија бара Никола Тесла да биде прогласен за светец

Синидит на Српската православна црква на 7 јуни добил предлог од фондацијата „Никола Тесла“ од филаделфија да го прогласи големиот научник за светец.

______________________________________________________________________________________________________

Иран обвини дека САД напаѓа со оружјето на Никола Тесла

Техеран ги обвини САД дека водат војна во сенка против Иран. Спорерд нив тие го користат оружјето на Никола Тесла со кое ги предизвикуваат најголемите суши во последниве 40 години.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1