Tag Archives: цигари

Тасманија ќе забрани сите родени по 2000 да купуваат цигари

Нова ера со генерација непушачи, државата Тасманија размислува да забрани продажба  на цигари за сите родени по 2000 та година.

______________________________________________________________________________________________________

Колку е безбедна Е – цигарата?

Околу влијанието на електронската цигара научниците се уште не можат да заземат заеднички став.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Орангутанот Тори на одвикнување од цигари

Чуварите на една зоолошка градина во индонезија го преместиле Тори, женски орангутан, во друг кафез во кој нема да може секојдневно да биде во допир со посетителите кои упорно и даваат цигари.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1