Tag Archives: vakcina

Се поблиску до вакцина против хепатит Ц!

Научници од институтот Бурнет ја решија мистеријата за вакцината против хепатит Ц, која кога потполно ќе се развие, ќе може да биде прва превентивна вакцина против овој вирус.

______________________________________________________________________________________________________

Вакцина против туберкулоза лечи и дијабетес

Вакцината БЦГ ги уништува клетките кои го напаѓаат природниот инсулин. Американските научници веруваат дека лекот ќе биде на пазарот за неколку години.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1