Tag Archives: војни

Историја на војната: Брзинска лекција за илјадагодишните војни (Видео)

Војната одсекогаш била составен дел од човековото постоење на оваа планета, а непрекинатите конфликти во последните десетлетија не уверуваат дека војните ни се случуваат константно. Авторот на ова видео тврди дека и не е баш така.

______________________________________________________________________________________________________

Иднина – војна за вода – во светот ќе нема питка вода, месото ќе биде луксуз (Видео)

Научниците предвидуваат пораст на населението за околу 2 милијарди само во следните 2 години. Ќе биде потребно се повеќе храна, а тоа ќе ја троши питката вода на Земјата.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1