Историја на војната: Брзинска лекција за илјадагодишните војни (Видео)


Војната одсекогаш била составен дел од човековото постоење на оваа планета, а непрекинатите конфликти во последните десетлетија не уверуваат дека војните ни се случуваат константно. Авторот на ова видео тврди дека и не е баш така.

Имено тој создаде видео кое ги прикажува сите поголеми конфликти во последните 1000 години, во временски период од само 5 минути.
Видеото хронолошки ги прати сите конфликти, а големите експлозии всушност ги претставуваат бројот на жртвите.

Првите сотина годни работита се релативно „мирни“, а наскоро ситуацијата почнува да ескалира и доаѓаме до тажно сознание дека во последните стотина години можат да се опишат како најкрвавите воени периоди во овој цел период.

Tags: , , ,

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1