Tag Archives: mapa

Историја на војната: Брзинска лекција за илјадагодишните војни (Видео)

Војната одсекогаш била составен дел од човековото постоење на оваа планета, а непрекинатите конфликти во последните десетлетија не уверуваат дека војните ни се случуваат константно. Авторот на ова видео тврди дека и не е баш така.

______________________________________________________________________________________________________

Карта која во реално време ги прикажува сите авиони на небото (Фото)

Во секој момент над небото на САД налетуваат околу 5000 комерцијални авиони, а сега постои и вебсајт кој на корисниците на интернет им овозможува да го пронајдат кој било лет во периодот додета тој се лета.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Алкохол географија – мапа кој што пие во Европа

На исток и север доминираат дестилираните пијалоци, во средна Европа се пие пиво, а на југот неприкосновено е виното.

______________________________________________________________________________________________________

Бугарин тврди дека македонците имаат најмали пениси – мапа

Бугарскиот дизајнер, фотограф и илустратор Јанко Цветков, направил мапа на која испишал за секоја земја одделно колкава е просечната големина на пенисите.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1