Tag Archives: vozacki

Си ја сменивте ли старата возачка – веќе летаат опомени за казна од 45 евра

Рокот за замена на старите возачки дозволи истече на 1-ви октомври.

______________________________________________________________________________________________________

Извадете си биометриски возачки до 1 октомври – по овој рок следат казни

Уште пет дена има до истекот на рокот за вадење на биометриска возачка дозвола. По 1 октомври полицијата ќе казнува секој кој ќе вози со стара возачка дозвола. Казната е 45 евра или 25 казнени поени, пишува Вест.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1