Tag Archives: загадуванје

Постигнат нов светски рекорд со глобалната емисија на СО2

Светската емисија на СО2, гас кој се смета како главен виновник за глобалното затоплување, минатата година порасна на нови рекордни 34 милијарди тони, во што Кина и натаму е водечка во неговото производство, соопшти денеска германскиот приватен институт за обновливи извори на енергија IWR.

______________________________________________________________________________________________________

Загадување на воздухот може да предизвика мозочен удар и губење на меморијата

Во зависност од тоа дали квалитетот на воздухот е  “умерен” или “добар” , особено кога загадувањето е многу високо поради сообраќајот, според студијата објавена во Archives of Internal Medicine, откриен е зголемен ризик од добивање на мозочен удар кај жителите во областа на Бостон.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1