Tag Archives: ѕвезда

Sвезда ја крие тајната на вечната младост ?

Во блиското соsвездије на нашата галаксија се наоѓа sвезда која наводно ја поседува тајната на вечната младост, тврдат научниците.

______________________________________________________________________________________________________

Судбината која ја чека Земјата: Откриена ѕвезда која проголтала планета

Научници во Тексас, набљудувајќи една ѕвезда, пронајдоа доказ дека истата проголтала планета. Тврдат дека иста судбина ја чека и планетата Земја, која како што говорат и се заканува опасност од Сонцето.

______________________________________________________________________________________________________

Видео: Откриен „Пеколот“ во соседството на планетата Земја

Иако се наоѓа релативно близу, на околу 582.000 години, оваа планета сепак е многу мала за да може да биде уловена на телескоп, а случајно е откриена на основа на паѓањето на светлината од матичната ѕвезда црвен патник GJ 436, во движење.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1