Тврдат дека може да се научи јазик за 10 дена


Повеќето луѓе ги гледаат бенефициите од изучувањето на странски јазик: Можете да патуваат во странство и се чувствуваат удобно, да биде попродуктивен вработен на денешниот конкурентен пазар на труд, и да уживате во многуте култури што ве опкружуваат.

Научните истражувања дури покажале дека учење на нов јазик помага при задржувањето на чисти спомен и природно ја подобрува целокупната функцијата на мозокот.

Но, знаете ли дека можете да научите нов јазик за 10 дена?

Човечкиот мозок е програмиран да може да научи странски јазик за 10 дена, а вие само треба да го активирате.

Д-р Pimsleur, д-р и специјалист во областа на применетата лингвистика, го посветил својот живот и кариера на учење на странски јазици и разбирање на психологијата на јазикот.

Тој заклучил преку детално истражување дека ефективна комуникација на било кој јазик зависи од добро искористување на релативно ограничен број на зборови и дека учењето премногу зборови наеднаш всушност може да го забави учењето на јазикот.

Кој е д-р Pimsleur?

Д-р Pimsleur бил јазичен едукатор повеќе од 20 години. Тој забележал дека децата имаат неверојатна способност да учат нови јазици за многу краток временски период.

Тој го поминал својот живот во развој на курс за возрасни кои сакаат да научат странски јазик бргу, како што им успева на децата.

Share Button
Ирма Башеска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1