Убијте ја телевизијата пред таа да ве убие вас


Сите знаеме дека телевизијата не е здрава, но по читањето на она што научниците го откриле, од тоа колку е штетно гледањето на телевизија, ќе бидете шокирани и огорчени поради информациите кои што било скриени од нас целиот овој период.
Затскривањето е направено со помош на телевизиските компании. Постојат стотина научни студии кои покажуваат дела учинокот на телевизијата влијае на нашето здравје, среќа, интелегенција, па дури и на животниот век.

Испринтајте ја оваа листа и залепете ја на вашиот телевизор

1. Главен причинител за депресија
2. Го намалува академското постигнување
3. Го намалува либидото кај мажите и жените
4. Е главна причина за сите кривични дела поврзани со насилство
5. Го забавува развојот на детскиот мозок
6. Го оштетува мозокот кај децата и возрасните
7. Го попречува развојот на говор
8. Ја намалува концентрацијата при читањето и сфаќањето на истото
9. Ја намалува креативноста
10. Ја намалува способноста за успех
11. Предизвикува проблеми со видот
12. Помалку сте заинтересирани за физички вежби и спорт
13. Предизвикува емоционални проблеми
14. Една од повеќето причини за аутизам
15. Причина за претерано јадење
16. Создава желба и потреба за слатко јадење
17. Предизвикува кај децата проблеми, кои кога ќе пораснат стануваат алкохоличари
18. Кај мажите предизвикува да чуствуваат помалку љубов кон партнерите
19. Ги прави жените да се чуствуваат помалку заслужни да бидат сакани
20. Прави чуство дека семејството минува малку време заедно
21. Ја зголемува стапката на пораст на разводи
22. Го зголемува негативното расположение
23. Причина поради која голем број на луѓе се склони кон самоубиствата
24. Ја намалува самодовербата
25. Ја зголемува желбата за козметички и хирушки зафати
26. Го намалува животниот век
27. Ги намалува спортските перформанси
28. Предизвикува Алцхајмерова болест
29. Го напнува телото
30. Предизвикува поспаност

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1