Ужасна глетка која го дава одговорот зошто бегалците ги напуштаат домовите


Вознемирувачки  фотографии, со  нужна назнака 18+ или пожелно гледање со возрасен за сите малолетници, го покажуваат стравотниот виор на војната која моментално беснее во Сирија.

Слободниот режисер, сценарист, камерман и фотограф Јарослав Јиндра од Чешка на најдобар можен начин со своите фотографии им даде одговор на многумина за прашањето„ Зошто бегалците масовно бегаат од своите домови?“sirija233

За да им стане јасно на луѓето кои не се доволно упатени или немаат увид во случувањата во Сирија, во сериозноста и опасноста на ситуацијата, забележани се и снимки кои сведочат за тамошната трагедија. Смарт решил тоа да го сотри со помош на вирутелан технологија која му овозможува на гледачот да се почувствува на лице местото во срцето на воената зона.

Доволно е само да го придвижувате курсерто лево – десно или горе – долу за да виртуелно зачекорите во  сирискиот град Јиср алШугору кој е целиот опустошен.

Ќе видите дека целиот град е уништен – некогашните згради се срамнети со улиците кои повеќе не се препознаваат бидејќи се станало непрегледен пустош и крш.

Во овие услови Сиријците се принудени да останат и живеат или засекогаш да се упатат кон непознато.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1