Веќе се случува – Баба Ванга виде: Кога сирија ќе падне Бугарија ќе се исправи – Муслиманите ќе владеат со Европа


На едно од пророштвата на Баба Ванѓа потсети бугарскиот режисер и политички активист Нидал Алгафари, по татко Сириец, по мајка Бугарин. Во ексклузивното интервју за магазинот „Шоу“ тој изјави дека почнува да верува дека очигледно ќе дојде и тој момент.

– Веќе се случува! – рече Алгафари.

Подзаборавеното творештво на Баба Ванѓа е директно поврзана со светскиот конфликт во Сирија и иднината на Бугаријаvanga22

– Многу ме загрижува предвидувањето на Ванѓа пред повеќе од 40 години. Kога ја прашале кога ќе се исправи Бугарија, таа одговорила: „Kога Сирија ќе падне!“. Пред две години ова воопшто не можев да го замислам. Kако може една држава како Сирија да падне?! Сега сепак почнувам да верувам дека очигледно ќе дојде и тој момент. Тоа веќе е факт, веќе се случува – вели – Алгафари.

Вангелија Пандева-Димитрова попозната како Баба Ванѓа е родена на 31 јануари 1911 во Струмица, а починала на 11 август 1996 година во Петрич. Била позната јасновитка. Најголем дел од нејзиниот живот го поминала во регионот Рупите на планината Kожуф во Пиринска Македонија, Бугарија. Го знаела точниот датум на својата смрт. Претскажала дека нејзината дарба ќе ја наследи 10-годишно слепо девојче од Франција. Ја посетиле многу познати политичари, меѓу кои и Хитлер. Излегол видно вознемирен од нејзината куќа, а таа сепак останала жива.

Баба Ванга : Муслиманите ќе владеат со Европа

Баба Вањѓа предвидела дека во 2010 година ќе почне Третата светска војна, но немирот првин ќе избие во земјите каде народот војува меѓусебно, а подоцна ќе се шири низ светот.

Исто така предвидела дека во 2020 година Европа ќе биде празна, без луѓе и најавува дека во 2043 година со најстариот континент ќе завладее муслиманството. Ванга навела дека муслиманите ќе ја преживеат европската елиминација со хемиско оружје. Во Франција ќе се зајакне партизанското движење против исламистите.

Ванга во 2014 година „видела“ три случувања: Првата е големата поплава на пролет. Второто предвидување било дека во мај ќе се подобри животот откако ќе дојде висок човек од странство.

И во третото предвидување Ванга предвидела голема епидемија која била полоша од сидата која ќе ги погодува првенствено мажите.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1