Видео: Боинг користи компири место патници кога тестира авиони


Доколку поседувате компанија за производство на авиони и доколку ви е потребно да ги тестирате сигналите за вајрлес во своите летала, „Boing“ го има вистинското решение.
_64904992_nz5p7m8kСе поголем број на авио-компании во понудата на своите авиони имаат вклучен вајрлес, но многу често може да се појави проблем во активирањето на истиот Американскиот гигант решил да направи нешто по тоа прашање.
Од компанијата не објаснија како точно било извршено тестирањето, но познато е дека нема ништо технолошки иновативно во врска со компирите кои биле поставени на седиштата како замена за луѓето.
Поевтино е отколку да се користат луѓето затоа што не мора да им биде платено за само да седат, не бараат пауза за тоалет, а се однесуваат кон електронските сигнали исто како и луѓето.
А сега пилотите кои ги пренесуваат вреќите можат да се однесуваат кон нив буквално како да пренесуваат компири.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1