Видео: Композитор на сцена крши инструменти – револт против мерките за штедење


Германскиот композитор Johanes Kreidler  го изрази својот протест против мерките за штедење со кршење на виолина и виолончело на сцена.

Бил револтиран по одлуката да се спојат двата големи оркестри ,,југозападниот германски радио симфониски оркестар,, и ,,Штутгарт радио симфониски оркестар,,

За време на концертот тој на сцената прво објаснува зошто е револтиран, зема два инструменти им ги спојува жиците и вели ,, еве кој сака да свири на овој споен инструмент – морате, така одлучија,, потоа скока по инструментите, ги искрши, се поклони на публиката и си замина од сцената. Во публиката бил и Петер Боудгоуст претседател на медиумската куќа кој е задолжена за буџетите и која ја донела спорната одлука.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1