Видео: National Geographic истражува македонска пештера (Видео)


pestera

Убавините и опасностите кои што ги крие Горнослатинската пештера беа истражувани за National Geographic Weekend.

Новинарот Бојд Матсон бил воодушевен од земјава, особено од оваа пештера.

Видеото од својата авантура, го поставил на Интернет.

Пештерата Горна Слатинска се наоѓа од левата долинска страна на Слатинска Река, на ридот Баба во близина на селото Слатино во Западна Македонија.

Denesen

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1