Во Америка наместо сол на патиштата фрлаат сурутка?


Агенцијата за одржување на главните патишта во САД во Висконсин, наместо вообичаените методи за фрлање на сол по ледените патишта, истите се обидоа со поинаков метод користејќи сурутка која се користи во производството на сирење. surutkaПартнер агенцијата за одржување на патиштата во борбата против замрзнатите патишта е фабрика за сирење.
Фрлањето на сурутка место сол на патиштата полека станува практика во оваа држава поради ефикасноста, но и намалувањето на трошоците.
Високото ниво на натриум е совршена замена за магнезиум хлорид, кој најчесто се користи во замрзнатите патишта, велат претставниците на овие компании.

Сирењето е одличен во борбата против студот, а ова е и одличен начин како би се зголемил нивниот профит, изјавил портпаролот на фабриката за сирење.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1