Во овие земји ќе има работа – еве каде ќе расте вработеноста во следните 5 години!


Меѓународната организација на трудот објави мапа на сите земји во светот во кои според економскиот раст се очекува и зголемување на вработеноста и отворање нови работни места во следните 5 години.

mapa_drzavaПредвидувањата се дека и платите ќе растат во земјите обележани со темно зелена боја. Интересно е да се напомене дека на мапата, сите земји во Европа не се ветени дестинации за работа.

Според извештајот за 2014 година на сајтот  „World of work”во периодот од 2009 до 2014 година најголем раст на вработеноста оствариле земјите на југот од Африка. Нив ги пратат земјите од источна Азија и најновото економско чудо- Јужна Америка. (И.)

Интерактивната мапа на земјите каде ќе има ем работа ем заработувачка можете да ја погледнете на следниот линк: http://www.ilo.org/global/about-the-ilo/multimedia/maps-and-charts/WCMS_…

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1