Во случај на нуклеарна војна ова е единствената шанса да преживеете


Поборниците кои веруваат во судниот ден предвидуваат нуклеарна војна од оној ден кога Енола Гај изфрли атомска бомба на Хирошима во август 1945 година. И додека двата ривали беа зафатени со Студената војна, седум други земји нуклеарно се вооружаа: Велика Британија, Франција, Кина, Индија, Пакистан, Израел и Северна Кореја.

Здружението на американски научници тврди дека во светот во 2016 има 15.350 нуклеарни боеви глави, а повеќе од 90% од нив се наоѓаат во сопственост на САД и Русија.nuklearna-bomba

Ако човештвото навистина го доведе светот во нова војна, постојат неколку трикови со кои можете да ги зголемите своите шанси за преживување.

Со оглед дека сите нуклеарни сили се наоѓаат во северната хемисфера на Земјата, логично е и најдобриот свет да крене кон југ, во секој случај јужно од екваторот.

Земјите како Австралија, Нов Зеланд и Јужна Африка и Аргентина се идеални поради многу слободна земја за производство на храна, а мали се шансите дека таму ќе се прошири нуклеарниот напад. Според постапокалиптичкиот роман „On the beach“ од Нвеил Шуте, најдобар избор за дестинација е Мелбурн.

Ако војната сепак се прошири понатаму, тргнете кон Антарктик. Ќе биде ладно, но со оглед на адекватна заштита и залихи може да преживеете неколку месеци.

На самата локација на нападот луѓето немаат никакви шанси за преживување. Доколку сте неколку километри понатаму ќе бидете силен блесот и пропратниот удар ќе достигне до вас низ неколку секунди.

Држете ги устата отворени за да не ви пукнат ушните тапанчиња и почнете да трчате – имате 10 до 15 минути време да избегнете од радијацијата. Ако знаете каде да пронајдете нуклеарно засолниште одете таму.

Бројни светски милионери веќе имаат изградено сопствени бункери, а еден од примерите е Атлас Мисил Сило кој може да прими 70 луѓе и четири години да ги одржува во живот. Комплексот вклучува самоодржлива градина, огромен воден тенк, генератор и ветротурбини.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1