За да имате љубов и пари – САМО ЕДНА РАБОТА СМЕЕ ДА ИМА ПОД КРЕВЕТОТ


Генерално просторот под креветот треба да биде отворен според фенг шуи,  за да имаме отворен проток на енергија која треба да се распредели рамномерно по целото наше тело во текот на ноќта. Меѓутоа, постои еден исклучок.
Кога лежиме на своите кревети и спиеме нашата потсвест е отворена и впива многу повеќе енергија, особено на местата на кои што лежиме – затоа според Фенг Шуи не треба да чуваме ништо под креветот. Но, има еден исклучок.

Имено, многуте нешта под креветот создаваат конфузна енергија која ја впива нашиот нервен систем додека спиеме, што е многу лошо. Просторот пд креветот треба да биде празен и редовно да го чистимеKREVET

Единствен исклучок од „ништо под креветот“ е доколку таму чуваме „Кутија со богатство“.

Тоа е специфичен фенг шуи алат за исполнување на одредени желби и намери, односно за отворање на нашите несвесни„јас“ можности.

Каква е таа кутија и што се наоѓа во неа?

Многу е важно кутијата да биде квалитетна, бидејќи тоа ќе предизвикува поголема или помала енергетска вибрација. Цврст поклопец ќе претставува поголема сигурна и стабилна енергија, а отворена кутија ќе има поголемо количество на отворена и примателска енергија.

Исто така, важен е и материјалот на кутијата. Дрвото ќе ја поттикнува енергијата, додека златната, сребрената или пак некоја шарена кутија ќе го зголеми чувството за богатство. Стаклената ќе предизвика јасна енергија, плетената флексибилност, додека земјената или керамичката сугерира на внимание и нега.POD KREVET

Пред да ставите одредени работи во кутијата, запрашајте се: Што ќе ме направи навистина среќен/а? Идејата е да пронајдете предмети кои ќе ги застапува среќните чувства кои сакаме да ги привлечеме во нашиот живот.

Во кутијата ставете предмети кои ќе поттикнат исполнување на желбите. Ако сакате богатство и пари ставете разни пари, златен накит, златници, монети, кристали, драги и полудраги камења. Избегнувајте да ставате кованици.

Ако сакате да привлечете љубов, во кутијата ставете природни мириси, црвени свеќи, мирисни кремови и масла.670px-Feng-Shui-Your-Bedroom-Step-5-Version-2

Енергетското влијание на кутијата со богатство ќе се почувствува без разлика на која страна од креветот ќе ја ставите, но најдобро е под местото каде што ви се наоѓа стомакот додека спиете. На тој начин, директно ќе се „храните“ со енергијата во внатрешноста на кутијата.

Кутијата со богатството треба да ја прегледувате и освежувате на секои три месеци.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1