Знаете ли која е најпопуларната секс поза оваа година?


За разлика од минатата година кога најмногу се преферираше мисионерската поза во сексот, оваа година нештата целосно се извртија.

Најновите истражувања на интернет страната AdanEve.com покажуваат дека оваа година хит поза е онаа во која жената е горе.

Во истражувањето учествувале 1000 возрасни испитаници, а требало да одговорат која поза најчесто ја практикувале оваа година, односно која поза им е најомилена.

Повеќе од 36 отсто од испитаниците откриле дека сакаат кога жената е горе, 33 отсто од нив и понатаму ја преферираат мисионерската поза, а 20 отсто сакаат кога жената е свртена со грбот.

– Можеме слободно да кажеме дека станува збор за релевантни податоци. Секс позата кога жената е горе го зголемува степенот на интимност меѓу партнерите и на некој начин контролата ја има жената, што е е многу добро бидејќи многу жени се уште не преземаат контрола на областа на сексуалноста, истакнува сексологот др. Кат Ван Кирк.

Share Button
Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1