Знак кој јавува голема катастрофа – Илјадници риби бегаат од море на копно (Видео)


До сега невидена слика. Стотина илјади риби деновиве на индискиот брег френетично и во паника се префрлаат кон брегот и излегуваат од водата на суво.

Истата појава се случува и во Шри Ланка, низ целиот брег. Сеуште никој не понудил разумно и научно објаснување но некои експерти предупредуваат дека оваа појава укажува дека рибите предосеќаат надоаѓање на природна катастрофа во вид на разорен земјотрес и цунами.Screenshot_78

Областа во која ова се случува веќе беше на удар на разорно цунами во 2004 година, но, со оглед на тоа дека тогаш не е забележано ништо случно, појавата која сега се случува, се очекува да биде со далеку поразорен карактер и земјотрес и цунами, кои од далеку би предизвикале поголема катастрофа од последната во 2004 година, пренесува Национал Географик.

Морсите животни како и копнените, имаат чувство на предосетување на природните појави.

Нема никакви метеоролошки податоци за повисока температура, или било каква промена на квалитетот на водата, ниту пак некаде во близина се случило хемиско труење, па сето тоа не може да се земе како можност за причина. Прашање е дали некогаш се случило да рибите од природната средина бегаат на суво.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1