4.000 евра казна за газдите кои нема да исплатат празнична дневница


До четири илјади евра казна ќе платат работодавачите кои за работа на овие празници нема да им исплатат празнична дневница на работниците. 

denari-1_011110Секој работодавач кој денеска има работници на работното место има можност електорнски да пријават дека имаат работници на работа за време на празник.

Дали е исплатена ваква дневница може многу лесно да се провери преку картончињата за исплата на плата или прекиу електорнста евиденција за исплата на плата. Ако при контрола од страна на трудовиот инспекторат дека ваква дневница не била исплатена тогаш следи казна за работодавачот која може да биде во висина од 3.000 до 4.000 евра“

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1