4 Македонци станаа жени – промената на полот ја направил познат уролог (Видео)


Познатиот и баран уролог Мирослав Ѓорѓевиќ во ноември треба да пристигне во Македонија. Освен што е познат по операциите со родени аномалии на полото. Урологот е баран и по операциите за менување на полот. Списокот за барање за менување на пол во Македонија се зголемува, јавува Канал 5 .

berkeley-transsexual-e1295446189402Интервенциите за менување на полот се тешки, но се успешни. Многу светски личности легнале под ножот за да се направат од жени во мажи и обратно. Вештите раце на хирургот треба да ја направат во убав маж. Канал 5 пред една година го снимаше хирургот.

„Имаме две врсти на операција. Една операција се состои од мал дел од женскиот полов орган, се направи мал машки полов орган и тоа се работи во еден акт. Но кај дел од пациентите кај секој четврти или петти поска да има вистински машки полов орган во вистински димензии работиме микро хирушки процедури со земање на дел од неговото тело и со специјална процедура формираме машки полов орган со димензии што одговараат на генетски нормален маж“, објасни д.р  Мирослав Ѓорѓевиќ, уролог Медицински факултет – Белград.

Храбро застана еден од пациентите на Ѓорѓевиќ. Сега 23 годишниот Лука, роден како Христина раскажа за животот роден како жена, а да сака да живее како маж. Тој во Белград ја направил операцијата.

Ѓорѓевиќ во Македонија помогнал на многу пациенти кои имаат уролошки. Тој е еден од најдобрите уролози во Европа.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1