5 корисни сајтови и социјални медиуми кои ќе ве доведат до работа од соништата


Овие страни се познати како професионални веб страни што им овозможуваат на работавачите да постираат огласи каде што потенцијалните вработени можат да ги разгледаат деталите и да аплицираат за тоа кога е можно. Тоа се следните страни.

1.LinkedIn

 5 корисни страни и социјални медиуми кои ќе ве доведат до работата од соништата

Ова е социјален медиум каде луѓето се регистрираат и креираат лична сметка со обезбедување на нивните лични информации според инструкциите кои се на располагање. По креирањето на профилот, новиот член ја нагалсува својата академска и професионална компетенстност, што е видлив за другите членови со кои личноста е поврзана. Страната им овозможува на потенцијалните работодавци да го прегледат профилот на различни луѓе, а со тоа да ги поврзе со било кои слободни места што произлегуваат.

LinkedIn како социјален медиум има овозможено дури и корпоративните компании да креираат профили каде што другите луѓе може да ги следат. Компаниите огласуваат слободни работни места на нивната страна и сите апликации се добредојдени, правејќи ја страната корисна за професионалците.

2.Google Plus

 5 корисни страни и социјални медиуми кои ќе ве доведат до работата од соништата

Ова е веб страна и социјален медиум која од неодамна доби меѓународно признание кое се должи на обемот на активностите кои се случуваат во неа. Тоа во голема мера се користи од компаниите за регрутирање за да ги поврзат вработените со нивната работа од соништата.

Вработениот креира сметка, каде може да има пристап до сите отворени огласи, што дневно се поставуваат. Google Plus е корисен за различни индустрии и нуди удобен начин за рекламирање на огласи за вработување и за работата на компаниите.

3.OLХ-

е една од неодамна развиените страни каде се промовира огласувањето. Обезбедува повеќекратен и вертикален пребарувач, што содржи слободни работни места и други производи и услуги. Оваа страна е лесна за употреба, бидејќи корисниците не мора да се регистрираат на никакква сметка и имаат неограничени можности за гледање.

Огласите за работа се постираат, а вклучуваат рок на аплицирање, контакт на работодавачот, условите за работа, потребните квалификации потребни за работното место. Страната обезбедува професионална базирана квалификација на огласени работни места, со цел да се промовира лесно пребарување. Класификацијата вклучува работни места за финнасии, инженерство, земјоделство, но се разбира секој може да бара во согласност со својата специјализација.

4.Facebook-

Facebook's Influence In Consumer Consumption Of News GrowingОва се смета за еден од најголемите веб страни на социјалните медиуми, што привлекува најголем број на корисници.

Таа им овозможува на агентите кои регрутираат кадри да ги објават слободните работни места за заинтересираните кандидати да можат да аплицираат. Компаниите ги креираат нивните страни каде луѓето ќе може да добијат повеќе информации за условите и активностите на компанијата.

5.Yahoo

 5 корисни страни и социјални медиуми кои ќе ве доведат до работата од соништата

Ова е мail сервисна веб страна, што привлече бројни компании да ги огласуваат отворените работни позиции за јавноста. Тоа им овозможува на корисниците пристап до апликациите за деталите и на крајот за да поднесат барање за конкретното работно место.

Во светот на иновациите останува динамиката на многу социјални медиуми, рекламирањето за вработување постојано да се зголемува. Поголемиот број на успешните професионалци трагаат по вработените на веб страните за кариера, каде за првпат добиваат детали за работното искуство на апликантите.

www.socialnet.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1