АЛАРМ до поплавените – пијте само провриена вода


“Ако граѓаните користат вода од приватен бунар или други приватни водоснабдителни системи кои не се под контрола на јавно претпријатие, треба да ја превриваат водата пред да ја користат за пиење.hot-water-cup

Овие препораки треба да се почитуваат и во други населени места кои евентуално биле поплавени”, се наведува во соопштението од Министерството за здравство.

Според добиените информации од Центарот за управување со кризи, поплавени се населени места Просениково и Дабиле (општина Струмица), Босилово, Карбинци (општина Штип), Чешиново, Облешево, Чифлик и Уларци (општина Чешиново-Облешево), Мачево, Будинарци, Ратевска река (општина Берово), Ношпал, Вешерејца, Тополчани (општина Могила), повеќе населени места по течението на Црна Река во Прилепско, Покрвеник, Прељубле, Дрмени, Езерани, Долна Бела Црква (општина Ресен), Ерџелија (општина Свети Николе), Мислешево, Мороишта, населба Езерски Лозја (општина Струга).

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1