Дете на врата – љубовта преку прозор?


Речиси 4 од секои 10 новопелени родители признава дека по добивањето на детето партенерот го смета за помалку атрактивен, а дури 63 насто признале дека нивниот сексуален живот е речиси згаснат.

61 насто од родителите се расправа околу начинот како да се воспитува детето, а само една четвртина од нив поминува квалитетно време заедно барем еднаш месечно.

Истражувањето кое го спроведе сајтот за родителство Yano, покажало дека 42 насто од жените не го гледа сопругот романтично. Најмногу се расправаат околу домаќинството, обврските околу детето и пари. Дури 70 насто од жените изјавиле дека немаат довлна или воопшто немаат подрска од мажите во обврските околу детето.
6 насто се развеле кратко по раѓањето на детето. Оние кој се држат во брак признаваат дека вложуваат дополнителни напори тоа да е така и тоа го прават поради фактот што имаат заедничко дете. 28 насто водат љубов само еднаш месечно. 5 насто еднаш годишно, а 7 насто не воделе љубов откако им се родило детето.

Сепак истражувањето покажало и дека родителите кој постојано се караат пред своето дете му прават трајна штета. детето ќе пати од депресија, ќе е несигурно.

,,teach your children how to handle conflict without violence or even anger.  Our children need to learn the tools, and will learn the tools, one way or another.  As parents it is our job to raise responsible adults. To raise them we must exhibit the qualities of a responsible adult.,,

Tags: , , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1