Директорка на Комуналец, фатена дека не плаќа сметки за комунална хигиена


Претседателката на УО ЈКП „Комуналец“ Гордана Петковиќ ги потврди неодамнешните тврдења на медиумите дека не ги плаќала редовно комуналните услуги и дека ќе ги преземе долговите во висина од 24,000 динари.

smetkiМеѓутоа таа објаснила дека компанијата должела пари за комуналии уште пред да биде поставена на ова работно место, па најавила дека поради злоупотреба и невистина ќе ја бара правдата на суд.
Петковиќ неодамна беше поставена на местото на претседател на Управниот одбор ЈКП „Комуналец“.

Петковиќ додала дека директорот Драган Лукиќ го прекрши основниот акт на превземање затоа што на местото на управник постави лице со завршено средно образование, и покрај тоа што оваа позиција по систематизација предвидува да ја води лице со виша или висока стручна спрема.

„Работниците беа измнипулирани, а при неодамнешниот штрајк, на работните места си поставија свои послушници. Поранешниот директор Милој Војиновиќ си поднесе оставка. Таа додала дека документот кои послужил како основа за тужба на нејзина сметка е фалсификуван затоа што не поднела никакво барање за отпишување на долговите.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1