Добива 1 милион долари само за да НЕ работи кај конкурентот!


Џон Креницки кој е претседател на General Electric ќе си оди од челното столче на компанијата. Ја има работата до декември, а за да си замине добил зделка од нешто повеќе од 1 милион долари.

Овој пакет му се дава за да се осигура компанијата дека нема да се вработи кај конкурент било каде во светот. Џон цели 3 години не смее да работи во ист сектор, а за возврат ќе си добива месечна плата која на крајот по истекот на 3 години на неговото конто ќе инкасира 1 милион долари за да не работи ништо.

Сепак доколку го прекрши договорот и се вработи кај било која компанија која е во истата дејност, тој не само што нема да ги добие парите туку во догвоорот има клаузула која предвидува 10 пати поголема оштета која тој ќе треба да и ја плати на компанијата.

Share Button

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1