Tag Archives: plata

Добива 1 милион долари само за да НЕ работи кај конкурентот!

Џон Креницки кој е претседател на General Electric ќе си оди од челното столче на компанијата. Ја има работата до декември, а за да си замине добил зделка од нешто повеќе од 1 милион долари.

______________________________________________________________________________________________________

Даваат плата 1000 евра, а неможат да најдат работници

Компаниите Гринер Пакиџинг и Магна Интернешанал нудат плата од 1000 евра за работа во Војводина во општината Оџаци, но досега никој не се јавил да биде менаџер.

______________________________________________________________________________________________________

Пратеник се пожали едвај врзувал крај со крај со 5000 евра плата !!!!!

Гиљермо Кољарте пратеник во Шпанија во интервју говорејќи за кризата се пожалил дека едвај сврзува крај со крај со својата пратеничка плата пд 5.100 евра.

______________________________________________________________________________________________________

Во Аргентина до плата преку лотарија – со извлекување

Локалните власти во еден аргентински град немаат доволно парични средства за да ги исплатат работниците во управата, па редоследот на исплатата на паричните месечни заработки ги утврдуваат преки извлекување на топчиња со бројќи идентично како на томбола.

______________________________________________________________________________________________________

Јеремиќ побарал плата од 10,000 евра

Шефот на дипломатијата на Србија, Вук Јеремиќ побара од владата на нашиот северен сосед, дополнителни 65,833 долари за своето претседавање во Генералното собрание на Обединетите Нации.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1