Duran Duran го ставаат Скопје на светска мапа – Драган.Б.Костиќ


 

Автор  Disko Selektor – Dragan B.Kostic /

Колку да ни биде јасно кој доаѓа во Скопје без наводите за “некогашна тинејџерска сензација”, и дека денешнава публика “не ги знае многу”.Ако не знаеш колку се 2+2 виновни се родителите и наставниците, ама и ти затоа што мислиш дека компјутерот ке ти реши се.

Бев на пресот по повод гостувањето на Duran Duran, верувајте ми, ретко одам на такви, последен пат бев на Deep Purple и бев засрамен од незнаењето на оние кои треба да знаат повеќе од Вас. И овој пат исто. Најмалку педесетина новинари, и НИКОЈ да не постави БИЛО КАКВО прашање (освен Тони Цифровски од Радио Скопје). А сите се наредиа да земат по корпичка со по две Кенбах пива и влезници за концертот! Ееееј.

Подобрo седи си дома и нема да се среќаваш со бедата околу себе. Барем лажно ќе веруваш дека е помала. Колку за утеха.Еве ја листата на настапите на Duran Duran од 25 јуни до крајот на август. Па самите пресудете, за каков ранг (без оглед на вкусот) група, имаме можност да споделиме вечер со нea.Без оглед на “нови” и “стари генерации”.

Хитот е хит. Вчера или денес. Колку да се знае: НЕ сум особен фан на групата.Само почитувам остварено.

Jun 25 Duran Duran: Music Pool GMBH, Wroclaw, Poland.ⓢ

Jun 27 Duran Duran: O2 Arena, Prague, Czech Republic.

Jun 28 Duran Duran: Papp László Budapest Sport Arena, Budapest, Hungary.ⓢ

Jul 6 Duran Duran: Earth Open Air, Thessaloniki, Greece.

Jul 7 Duran Duran: Skopsko Kale, Skopje, Macedonia.

Jul 9 Duran Duran: Küçük Çiftlik Park, Istanbul, Turkey.

Jul 12 Duran Duran: Exit Festival, Novi Sad, Serbia.

Jul 14 Duran Duran:Gospodarsko Razstavišče,Ljubljana, Slovenia.

Jul 16 Duran Duran: Verona Arena, Verona, Italy.

Jul 18 Duran Duran: Foro Italico, Rome, Italy.

Jul 20 Duran Duran: Arena Della Regina, Cattolica, Italy.

Jul 21 Duran Duran: Piazza Napoleone, Lucca, Italy.

Jul 23 Duran Duran:Theatre Jean Deschamps,Carcasone, France.

Jul 25 Duran Duran:SportingClubSummerFestival,Monte Carlo, Monaco

Jul 27 Duran Duran: BT London Live – Opening Ceremony Concert, Hyde Park, London, UK.

Aug 8 Duran Duran: Mountain Winery, Saratoga, CA, USA.

Aug 9 Duran Duran: Mountain Winery, Saratoga, CA, USA.

Aug 11 Duran Duran: OC Fair, Pacific Amphitheatre, Costa Mesa, CA, USA.

Aug 15 Duran Duran: The Joint, Tulsa, OK, USA.

Aug 17 Duran Duran: Memphis Botanical Gardens, Memphis, TN, USA.

Aug 18 Duran Duran: Biloxi, Hard Rock Hotel & Casino, MS, USA.

Aug 19 Duran Duran: Chastain Park, Atlanta, GA, USA.

Aug 21 Duran Duran: Durham Performing Arts Center, Durham, NC, USA.

Aug 22 Duran Duran: nTelos Wireless Pavilion, Portsmouth, VA, USA.

Aug 24 Duran Duran: MGM Grand Theatre at Foxwoods, Mashantucket, CT, USA.

Aug 25 Duran Duran: Revel Ovation, Atlantic City, NJ, USA.

Aug 26 Duran Duran: Stage AE, Pittsburgh, PA, USA.

Aug 28 Duran Duran: Fraze Pavilion, Kettering, OH, USA.

Aug 29 Duran Duran: Ravinia Festival, Highland Park, IL, USA.

Aug 31 Duran Duran: Casino Rama Entertainment Centre, Orilla, ON, Canada.

Sep 1 Duran Duran: Casino Rama Entertainment Centre, Orilla, ON, Canada.

СИТЕ ЧАРТ СИНГЛОВИ НА Duran Duran:

Planet Earth 21/02/1981 12

Careless Memories 16/05/1981 37

Girls On Film 25/07/1981 5

My Own Way 28/11/1981 14

Hungry Like The Wolf 15/05/1982 5

Save A Prayer 21/08/1982 2

Rio 13/11/1982 9

Is There Something I Should Know? 26/03/1983 1

Union Of The Snake 29/10/1983 3

New Moon On Monday 04/02/1984 9

The Reflex 28/04/1984 1

The Wild Boys 03/11/1984 2

A View To A Kill 18/05/1985 2

Notorious 01/11/1986 7

Skin Trade 21/02/1987 22

Meet El Presidente 25/04/1987 24

I Don’t Want Your Love 01/10/1988 14

All She Wants Is 07/01/1989 9

Do You Believe In Shame? 22/04/1989 30

Burning The Ground 16/12/1989 31

Violence Of Summer (Love’s Taking Over 04/08/1990 20

Serious 17/11/1990 48

Ordinary World 30/01/1993 6

Come Undone 10/04/1993 13

Too Much Information 04/09/1993 35

Perfect Day 25/03/1995 28

White Lines (Don’t Do It) 17/06/1995 17

Out Of My Mind 24/05/1997 21

Electric Barbarella 30/01/1999 23

Someone Else Not Me 10/06/2000 53

* Последната колона на бројки ја означува максималната позиција на сингл листата во Британија

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1