Еве како да дознаете кој ве избришал од Фејс – тие нема да знаат


Доколку користите Firefox или Chrome „Infrend Notify for Facebook“ екстанзијата овозможува да дознаете кој ве отстранил од листата на пријатели на таа друштвена мрежа и тоа без тој да биде известен.

Unfriend-FacebookТреба да инсталирате дополнителен додаток за Firefiox или Chrome, да го рестатирате бросерот, да погледнете во листата на пријатели (френд иконата во горниот десен агол кај претрагата или преку „Friends“ табот), каде би требало да биде новата опција „Lost Friends“, во оквирот кој може да се види на сликата и името на „пријателите“ кои вас ве откачиле на Facebook.

Во првите неколку часа користење не воочивме дека екстанзијата не работи, дека го забавува Фејсот, и дека се однесува чудно. Што се однесува на безбедноста, немаме повеќе детали, а екстанзијата е оценета со преку, четири, на основа 614 гласови (во моментот на пишување на овој член) а не говориме за некој посебни пристапи, како Chrome или некои други лични податоци на корисниците.

Доколку сакате да го избришете Unfriend кликнете на Settings, па Extensions (или Add-Ons во Firefox) и таму прво кликнете дека не сакате да ја користите Unfriend опцијата, па потоа избришете ја.

Tags:

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1