Фото: Најстрашната куќа во светот


Најморничавата куќа изградена на едно рид покрај еден мотел, во која живеел еден од најпознатите филмски негативци стана икона на ужасот. Каде е сместена дрвената градба изградена во американски – викторијански стил?

Филмското ремек дело на Алфред Хичкок од 1960 година „Психо“, покрај сцената под тушот во сеќавање ни остана и морничавата куќа на брегот над мотелот. Но каде навистина се наоѓа таа заплашувачка градба?

Поради скромниот буџет тогаш режисерот успеал да го добие само предниот и левиот ѕид кој биле сместени во студиото „Универзал“.

„Психо“ куќата подоцна станала морничава икона, а се појавувала и во други филмови и реклами.

Сетот на филмот и понатаму стои во студиото иако модифициран и до сега преместуван два пати.

 

Share Button

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1