Фотороботот: Ова лицето на џелатот на Томислав Салопек


Странски стручен тим ја проучуваше фотографијата на крвникот на ИСИС, при што со помош на модерната технологија и врз основа на неколку видливи детали, на прв поглед сосема неважни, изработи фоторобот.FOTO ROBOT

Странскиот стручен тим направи детална анализа на фотографијата на која што покрај Томислав Салопек стои вооружен крвник на ИСИС.

Тие се обидоа со помош на компјутерски програм кој што направил детална анализа на контурите на неговото лице, како и со советите на уметниците, но и со помош на неколкуте видливи детали, кои што на прв поглед делува дека се сосема неважни, да го изработат неговиот фоторобот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1