Фрчат откази и казни во македонското МВР


Во текот на минатата недела по спроведена дисциплинска постапка, донесени се 34 решенија против 34 вработени во Министерството поради сторени повреди во работењето, согласно одредбите од член 206 став 1 точки 1, 2 , 3  и 11 и член 207 став 1 и  точки 4, 8, 11 и 15 од Колективниот договор на МВР. Притоа, на 26 вработени изречена им е мерка  – „писмено предупредување”,  на еден вработен мерка – “отказ“, на двајца вработени мерка – “откажување на договорот за вработување” и на пет вработени мерка – „запирање на постапката“, а се работи за:mvr

Ј.С. виш инспектор за превенција во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

В.С. водич на безбедносен реон во ПО за БПС Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Г.С. полицаец за БПС во ПО за БПС Кочани, ПО ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Д.К. полицаец во увидна група во ПО за БПС Кочани, ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

П.П. полицаец во увидна група во ПО за БПС Кочани, ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Т.С. полицаец во увидна група ПО за БПС Кочани , ПС ОН Кочани , СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

С.Н.  полицаец за БПС во ПО за БПС Кочани, ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

С.С. полицаец за БПС во ПО за БПС Кочани, ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

П.М. полицаец во ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Д.А. полицаец во ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

В.С. полицаец во ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

А.А. полицаец во ПС ОН Кочани, СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Т.К. Помошник дежурен во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

П.А. полицаец во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Ј.Ј. полицаец во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

А.С. полицаец во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

С.Ј. полицаец во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Д.С. полицаец во ПС ОН Кочани СВР Штип изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Д.Ѓ. Командир на ПС ОН Велес, Одделение за полиција во СВР Велес изречена му е мерка „писмено предупредување“ (не постапувал согласно упатството за начинот  на евидентирање на реализирани часови на работа)

А.П. полицаец – администратор – ракувач со МТС во ПС ОН Неготино, СВР Велес изречена му е мерка „писмено предупредување“  (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Л.Ц. Документарист во Отсек за статистичко истражување и документирање во Одделение за криминалистичко – разузнавачка анализа, СВР Тетово изречена и е мерка „писмено предупредување“ (внела погрешни податоци на претпоставениот во врска барање за проверка во казнена евиденција)

Т.А. Помошник дежурен во ПО Камењане, СВР Тетово изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

А.А. дежурен полицаец во ПО Камењане, СВР Тетово изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

А.А. полицаец во ПО Камењане, СВР Тетово изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Ф.А. полицаец во ПО Камењане, СВР Тетово изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

З.Ѓ. Дежурен полицаец во ПО Камењане, СВР Тетово изречена му е мерка „писмено предупредување“ (оружјето му било нечисто и неподмачкано)

Џ.Д. полицаец во ПС ОН Чаир, Единица за полициски станици и превенција, СВР Скопје изречена му е мерка „отказ“ (не го оправдал своето отсуство)

Т.И. Инспектор за општ криминалитет во Отсек за општ криминалитет СВР Куманово изречена му е мерка „откажување на договорот за вработување“ (не ги почитувал наредбите добиени од претпоставените)

Љ.Р. полицаец во ПС за ГН Сопот, РЦ за ГР Север изречена му е мерка „откажување на договорот за вработување“ (отсуствувал 3 последователни работни дена)

С.К. Дежурен во ПС за ГП и ГН-Блато, при РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „запирање на постапката“  (нема повреда)

Н.А. полицаец во ПС за ГП и ГН-Блато, при РЦ за ГР Запад изречена му е мерка „запирање на постапката“  (нема повреда)

Г.С. полицаец во ПС ОН Крива Паланка СВР Куманово изречена му е мерка „запирање на постапката“  (нема повреда)

З.Т. Главен инспектор раководител во ККР Кисела Вода, Единица за општ криминал СВР Скопје изречена му е мерка „запирање на постапката“  (нема повреда)

Љ.Н. Главен полицаец  во  ЕБР Оддел за посебни единици, ЦПС изречена му е мерка „запирање на постапката“  (во друга постапка му е донесено решение за отказ по правосилна пресуда)

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1