Го јадете секој ден а не знаете дека може да ве разболи – еве како да откриете!


Што јадете секој ден, дали тоа ви користи или штети. Храната знае да биде и лек но и да ве разболи. Можеби јадете нешто за што не сте ни свесни дека за вашиот организам е штетно. Одговор на ова прашање како и одговор дали имате бактерии, паразити, кои витамини ви недостасуваат… може да се добие со само ЕДНА КАПКА КРВ, преку софистициран метод.alergija hrana

Методот на тестирање на жива капка крв со микроскоп на темно поле е незаменлив начин да се откријат навиките во исхраната кои се добри за организмот и оние кои се штетни.. Оваа постапка се користи за утврдување на нутритивниот статус и оптимална исхрана за секој индивидуално и овозможува да се препорачаат промени во животниот стил со кои ќе се постигне оптимално здравје и ќе се превенираaт болести.

Микроскопскиот преглед е анализа која треба секој да ја направи и кога сте сосема здрави затоа што тоа е пред се превентивен метод.

Што може да покаже анализата на жива капка крв?
– Квалитативната состојба на црвените крвни клетки (еритроцити), на белите крвни клетки (леукоцити) и крвните плочки (тромбоцити).
– Влијанието на слободните радикали, односно присуство на оксидативен стрес.
– Предиспозиција за атеросклеротични промени на крвните садови.
– присуство на бактерии,паразити, и габички (кандидијази)
– Несварени протеини и масти.
– Недостаток на олигоелементи и витамини, анемии.
– Присуство на холестеролски кристали и кристали на уратна киселина.
– Лоша циркулација. Дехидрираност.
– Тешки метали.

krvНајважното својство на овој метод е можноста да се видат промените на ниво на клетка, пред да се појави некој проблем. На тој начин може на време да се делува со промени во стилот на живеење и начинот на исхрана и да се делува превентивно.

Со анализата на жива капка крв или утврдувањето на прехрамбено-витамински-минерален статус со даркфилд микроскоп се осознава колку сте одалечени од оптималниот начин на исхрана и колку сте здрави.
Овој метод се одликува со индивидуален пристап и најчесто во светот се користи за утврдување на оптимална исхрана за секоја индивидуа посебно. Со сигурност се утврдува кои видови суплементи и надополнувања се неопходни за постигнување на хомеостаза.

Анализата се врши со едноставно земање на капка крв од прст исто како и за мерење на шеќер во крвта. Капката крв веднаш без никакви припреми се става под микроскоп и се анализира. Вообичаено доволни се 30 мин. за анализа, но понекогаш може да трае и подолго.

Анализата е безболна и резултатите се готови веднаш. Погодна е за сите возрасни групи, посебно за децата и спортистите каде што со мали промени во начинот на исхрана може да се постигнат многу поволни резултати во постигнување на оптимално здравје. Иако методот е превентивен сите лица кои имаат хронични заболувања исто така ќе имаат корист од оваа анализа.

nadicaДипломиран нутриционист Надица Илиевска

Контакт

Телефон: 02 320 1025

Адреса:

ул. Радњанска број 16 локал 2
Скопје

Надица Илиевска е еден од првите дипломирани нутриционисти во нашата држава и конечно преку факултетот за Нутриционизам имаме стручни лица од кои можеме да добиеме информации за тоа како храната да ја претвориме во лек.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1