Ја лечи хомосексуалноста со помош на коњ (Видео)


Свештеник од таканаречената каубојска црква од Вирџинија, тврди дека го пронашол начинот да ја излечи хомосексуалноста со помош на коњ.

 konj homoseksualciРејмонд Бел, изјавил дека психотерапијата со помош на коњ може да им биде од корист на хомосексуалците.

Психотерапијата со помош на коњот е едно од терапевтските средства со кои пациентите прават низа активности, од четкање до шетање и играње.
Обично се користи во прелазен период меѓу две етапи на конвенционално лечење на пореметена исхрана, или потисната ментална траума, но Бел тврди дека може да помогне и во одвикнување од хомосексуалноста.

„Психотерапијата со помош на коњот всушност претставуваат експриментални психотераписки сесии на клиенти. Природното однесување на коњите и нивните стада се набљудуваат и следат како модел за здраво човеково однесување.
Вежбите во кои коњите асистираат се дизајнирани да ја потикнат свеста за самите себе. На тој начин клиентот ќе го препознае сопственото однесување, неговата шема и ќе создаде свои решенија.

konjНапомената на Бел дека секој може да се реши од хомосексуалноста, доаѓа од неговите идеи за причината за овој феномен.
„Првата заблуда е дека хомосексуалноста е генетска или наследна, или човекот е роден со неа. Таа е како еден вид на цигара. Не е излечива како болест, затоа што е избор кој што го направила самата личност“, вели Бел.
Таа е секундарен ефект на сложени примрани случувања во човековиот живот, додал Бел, велејќи дека со помош на неговата терапија, клиентот ќе може да се присети на случувањата кои довеле до неговата зависност.
Каубојските цркви се обожувани од локалните христијани, а содржат западни религиозни мотиви со стандардни протоколи.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1