Калкулатор: Сами пресметајте ја основицата за придонесите за хонорарите


Преземете го калкулаторот во прилог кој ќе ви служи како помошна алатка за утврдување на основицата за пресметка на придонеси по основ на приходи од договори за дело, авторски договори и други договори, пренесува порталот Академик.

stan pari kukjaВо калкулаторот треба да внесете само:

бруто надоместок утврден во договор за дело, авторски договор или друг договор (пред намалување со признати трошоци); или

надоместок за извршената работа во нето износ.

За авторски договор, износот на надоместокот (бруто или нето) треба да го внесете во соодветна колона, во зависност од процентот на признати трошоци за делото, кој е определен во Упатството за начинот на пресметување и плаќање на аконтациите на персоналниот данок на доход по одбивка.

Калкулаторот ОВДЕ.

 

 

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1