Ќе се преиспитува плаќањето за музика – реакциите стасаа до Владата


По бројните реакции во јавноста, но и по многуте претставки од субјектите кои треба да плаќаат надомест за музика, Владата најави ревизија.

– Владата по првичните анализи, врз основа на овие реакции во јавноста увиде дека постојат навистина голем број нелогичности и определени отстапувања од европската практика и примената на европското закондавство. Затоа, таа одлучи директно да се позанимава со ова прашање, да ги разгледа сите аспекти, што подраазбира дека најверојано ќе биде направена ревизија на целокупната материја – истакна портпаролот на Владата, Александар Ѓорѓиев.

Владата ја поддржува заштитата на домашното творештво и продукцијата, но не смее да се дозволи нелогично да плаќаат голем број субјекти кои не би требало да плаќаат ваков вид на надомест.

Внимавајте – почна да се наплаќа пуштање музика

Ќе живееме во тотална тишина – без музика во Македонија? – новите давачки на ММИ се за СИТЕ !!

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1