Кога е доста? Судот му забранил да прави повеќе деца


Кога треба да се каже стоп, доста е?  Според еден американски судија тоа е после 9тото дете. Децата се најубавото нешто во сечиј родителски живот, но ако направиш девет деца, а неможеш да ги издржуваш, можеби во иднина ќе добиеш и хемиска кастрација.
Кори Кртис од Винсонсин(САД) се најде пред судијата Тим Бојл, кој му забрани да има повеќе деца. Кртис должи повеќе од 90000 долари на неговите 9 деца и 6 жени за алиментација.


Судијата Бојл му забранил на Кртис да има десето дете се додека не може да си дозволи да плаќа алиментација. Според него, ак осе појави уште едно дете казната за Кртис ќе биде најстрашната казна во рамките на законот.
„ Штета е што судот нема право да нареди кастрација“ изјави Бојл, и додаде, „Нормално е да немаш повеќе деца од што можеш да си дозволиѓ(финансиски).“

Сеуште не се знае казната за Кртис, но според зборовите на Бојл, не би требало да изоставуваме ништо.
После изрекувањето на конеќната пресуда,кртис додаде – „ Судии, тие ги донесуваат одлуките, тие ги спроведуваат правдено и строго. Тие  реагирааа малку престрого. Но, ако тоа е мојата наредба, јас ќе ја почитувам наредбата. Сепак мојата ситуација не е идеална и неможам да бегам од долговите кон моите деца“.

Благоја Гроздановски

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1