Кој е овде луд? Секоја емоција е ментална болест според новиот прирачник на психијатријата (Видео)


Индустријата на модерната психијатрија буквално полудела. Речиси секоја емоција доживеана од страна на човечкото суштество – жалост, тага, фрустрација, нестрпливост, возбудување – сега се квалификува како ментално пореметување, односно бара хемиски третман (со лекови на рецепт, се разбира)

PsihijatrijaНовата, „психијатриска библија“, ДСМ-5, се очекува да биде објавена за неколку месеци, а се претворила од медицински прирачник за референца, во тестамент за доказ на лудилото на самата индустрија.

„Менталното пореметување“ наведено во DSM-5 вклучува „Генерално анксиозно пореметување“ или GAP кратко. GAP може да се дијагностикува само кај човек кој се чуствува најмалку вознемирен додека работи нешто, како на пример да разговара со психијатар.

Со самиот чин на вмешаноста на психијатрот во можноста да донесе некаква дијагноза, кај пациентот може да предизвкува „симптоми“ кои магично се појавуваат во дијагнозата.

Тоа се вика шарлантска наука и циркуларно донесување на заклучоци, но тоа е индикативно кај целата психијатриска индустрија која почна да биде тема на потсмев во научните кругови, па дури и скептиците на науката почнаа да и вртат грб со доза на гадење. Психијатријата денеска не е ништо повеќе „научна“, од да речеме астрологијата или читањето на дланка. Сепак нејзините практиканти сеуште се нарекуваат лекари, кои се обидуваат да направат надрилекарството да звучи веродостојно.

Како модерната психијатрија всушност работи

Еве како морерната психијатрија навистина делува: Група на самопрогласени интелектуалци кои сакаат да заработат многу пари од измислена болест која ќе ја наречат на пример „Hoogala Boogalo“ пореметување или HBP.

Psihijatrija-1Со дигање на ракта тие гласаат за нејзините симптоми кои треба да бидат поврзани со Hoogala Boogalo пореметувањето. Во овој случај симптомите би можеле да бидат спонтано пеење или чепкање по носот од време на време.
Така почнува повикот за „лечење“ на целосно измислената болест. Од тогаш, тоа е победа на Фармацевската компанија која ќе измисли се што е потребно со научни податоци за да докаже дека со „спеед, амфетамините, фармацевски крак, или каков било отров кој сака да го продаде, се намалува ризикот од Hoogala Boogalo пореметувањето.

Психијатрите кои делуваат сериозно, се истите кои што се смејат во собата, им препишуваат рецепти на децата за пореметуањата, велејќи дека овие лекови ќе ги излечат. Ваквите опасни предатори за децата, добиваат мито од големите фармацевски фирми.

За да се зголемува нивното мито, секоја година тие се собираат и измислуваат повеќе фиктивни пореметувања, ширејќи го својот измислен прирачник под име DSM-5.

DSM-5 е се поширок од кога било претходно, а тоа вклучува и болести како што е на пример пореметување на недостиг на непослушност „Obedience Defiance Disorder“, кој се дефинира како одбивање на лижење на чизмите на шефот, или следење на лажен авторитет.

Што е „нормално“ за психијатријата? Да бидеш бесчуствително зомби

Единствен начин за да бидеш нормален кога ве набљудуваат или дијагностицираат психијатрите – процес кој е целосно субјективен и целосно лишен од каква било научна база – е да сте апсолутно без емоции или какво било однесување. Нешто слично како мртовците, тела кои не покажуваат никакви симптоми.

Исхраната е лек а не лековите!

Нутритивните недостатоци се предизвикувачи на сите „душевни болести“. Нерамнотежата на шеќерот во крвта предизвикува мозочно нарушување, бидејќи мозокот работи на ниво на шеќерот во крвта како свој примарен извор на енергија. Недостатокот на цинк селен, хром, магнезиум и други елементи предизвикува нерамнотежа во шеќерот во крвта кое би можело да предизвикува „диви“ емоции или однесување.

Речиси секој кој е дијагностициран со ментално нарушување во нашиот модерен свет, всушност страда од нерамнотежна исхрана. Премногу обработена, токсична брза храна не е здрава. Не е здраво ниту преголемата доза на вакцинации со (алуминиум и жива) или јадењето на премногу отровна храна (живата во рибата, кадмиум, арсен), недостатокот на витамин Д, особено во Велика Британија и Канада каде што сончевата светлина е потешко да се добие на постојана дневна основа.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1