Кустурица му даде работа на јунакот од ,,Lepa sela, lepo gore,,


Откако дознал за трагичната приказна на Микајло Шимшиќ, борецот кој го преживеа пеколот во тунелот „Бродар“, меѓу Вишеград и Рудог, Емир Кустурица на вистинскиот јунак во филмот „Лепо село лепо гори“, му понудил работа во Андричград.
Михаел ја прифатил работата и во четврток и двајцата задоволни прошетаа низ градот.
„Среќен сум што имавме можност да го регрутираме човекот кој толку многу страдал во животот.

За сега Михаел запона со работа на две згради кои ќе бидат од големо значење за сите нас“, изјави Кустурица, креаторот на Андичград за кој доби награда најпаметен подвиг за 2012 година“, изјави Кустурица.

Својот ентузијазам и благодарност не ги криеше ниту Микајло Шимшиќ. По 20 години конечно и него му се насмевна среќата.
„Сега се надевам дека се ќе биде полесно. Јас конечно ќе можам да ја завршам куќата во Вишеград, која што ја започнав пред десетина години“, изјави Шимшиќ.

Заборавен: Јунакот од филмот “Lepa sela lepo gore” живее во беда со 25 шрапнели во телото

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1